Zwemmers Batavia Swim nemen het op tegen kampioen Ferry Weertman

Zondag 1 oktober 2017 deden 22 zwemmers van de nieuwe Lelystadse zwemvereniging Batavia Swim – succesvol – mee aan de eerste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie Regio 1e klasse voor junioren en senioren in Mijdrecht. Met 7 keer een 1e plaats, 7 keer een 2e plaats, 2 keer een 3e plaats en 29 persoonlijke records mag gezegd dat er goede resultaten zijn behaald. En dat na nog geen 4 weken van trainen in het nieuwe seizoen.

Tijdens de 100 meter schoolslag en 100 meter wisselslag werd er zelfs gestreden tegen de regerend Olympisch, Wereld en Europees Kampioen 10 km open water, Ferry Weertman. Ferry werd 1e op beide afstanden. Martin Ruiter van Batavia Swim werd knap 2e tijdens de 100 schoolslag en 3e bij de 100 wisselslag.