Batavia Swim maakt indruk bij internationale wedstrijd in Bremen

In het weekend van 21 en 22 oktober nam de selectie van Batavia Swim deel aan de “Bestenkampfe 2017” in het wedstrijdbad van de Universiteit van Bremen. Samen met De Dinkel uit Denekamp en zwemmers van 25 andere verenigingen uit Duitsland, gingen we de strijd aan. In totaal verschenen er 173 heren en 248 dames aan de start, voor 46 verschillende programmanummers. Voor Batavia Swim regende het persoonlijke records. We kunnen zeker spreken van een geslaagd toernooi. Het komende weekend gaan we nog eenmaal voor een scherpere tijd (voor het GK en NJJK) in ons eigen bad in Lelystad. Gelukkig beschikken we in Lelystad wel over goede startblokken. Dat beloofd wat!

Mette Etmans mocht het eerst van start voor Batavia Swim op de 200 wisselslag en zette daar een nieuwe tijd neer. Mette zwom een goed toernooi met mooie PR’s op de 50 vrij – 100 vrij – 200 vrij en de 100 wissel. Door haar prestaties heeft ze 2 (uitloop)limieten te pakken voor de Gelderse Kampioenschappen (GK).

Annelieke Stegink ging ook van start op de 200 wisselslag. De 50 vrij – 50 rug – 50 vlinder en 400 vrij leverden PR’s op. met 2 van haar tijden mag ze deelnemen aan de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) in Eindhoven.

Thomas Burgmeijer startte met de 200 wisselslag en deed dat direct met een PR. Ook op de 100 vrij – 200 vrij – 100 school – 200 school – 50 vlinder – en de 100 wissel boekte hij een nieuw PR. Thomas kan uit 12 afstanden een keuze maken bij het GK en het NJJK.

Martin Ruiter pakte een gouden medaille op de 50 -100 rug – 400 wissel en een zilveren op de 50 school en 1.500 mtr. vrij. Helaas konden we geen nieuwe PR’s noteren voor Martin, maar dat gaat zeker goed komen. We gaan Martin in ieder geval zien op het GK en NJJK.

100 Rug was de eerste afstand voor Nienke van der Klugt waarbij ze een tijd liet noteren die haar een 5de plaats in het totaal klassement opleverde. Ze zwom verder een heel goed toernooi met 7 PR’s op de 8 afstanden waar ze op uitkwam. Misschien zit er nog wel meer in de tank.

Onze jongste zwemmer Leo Lokhorst mocht aan de bak op de 50-100 vrij en 50-100 school 50-100 rug. Hij pakte op twee afstanden een gouden medaille op de 50 vrij en 100 school. Het keerpunt bij de rugslag en bij de 100 vrij lukte echter niet zoals gepland zodat hij daar buiten de prijzen viel. Maar er zit hier wat aan te komen, gewoon doortrainen Leo!

Jarmo van den Blink boekte goede resultaten op de 800 vrij – 100 rug – en 200 vlinderslag. Daardoor mag hij aan de bak op het GK.

Andy Luijendijk zette goede tijden neer op de 50 rug en de 50 vlinder en nam een bronzen medaille in ontvangst voor de 50 rug. Ook Andy heeft zich gekwalificeerd voor het GK.

Lesley Smits deed goede zaken door maar liefst 8x een nieuw PR te laten klokken. Het meest blij was hij wel met zijn tijd op de 100 mtr vrij waarbij hij met 59,64 sec. onder de magische grens van de minuut bleef.

Remi van der Schee liet 3 nieuwe PR’s noteren op de 100 vrij – 100 school en de 200 rug. Met de laatste afstand werd hij 5de in het totaal klassement.

Dit verslag mogen we niet eerder afsluiten dan met een dank je wel aan Patrick, Eddie en Karin die er voor gezorgd hebben dat iedereen op tijd en gemotiveerd aan de start verscheen. O ja… en de ouders bedankt voor het aanmoedigen en de (mentale) ondersteuning!