Succesvolle editie Gelderse Kampioenschappen Korte Baan 2017-2018 Nijmegen
17 gouden, 11 zilveren en 4 bronzen medailles

Verslag Zaterdag 11 nov.

Op de eerste dag van de Gelderse Kampioenschappen korte baan verschenen we met 2 dames en 6 heren aan de start.
Het eerste onderdeel was de 200 wissel en voor Batavia Swim dook Annelieke Stegink van het startblok. Ze eindigde 1 sec. boven haar snelste tijd en 6de in de rangschikking.
De 200 school-heren was een prooi voor Batavia Swim waar Thomas Burgmeijer en Martin Ruiter beide de Gouden medaille pakten, Jarmo van den Blink legde in zijn leeftijdscategorie beslag op de derde plaats en scherpte zijn tijd met 3,5 seconden aan tot 2.38.08.
De 50 rug-dames leverde een 7de plaats op voor Annelieke Stegink.
Daarna startte de 50 vlinder-heren met een 5de plaats voor Thomas en een 15de voor Remi van der Schee. Martin Ruiter pakte het goud met een nieuw PR van 0.27.33 sec.
Dames 400 mtr vrij, leverde een bronzen medaille op voor Annelieke Stegink in een nieuwe tijd van 5.14.65 sec. Janneke Ruiter eindige op een 5de plaats.
De 100 vrij-heren. Thomas Burgmeijer haalde 2 seconden van zijn snelste tijd af en eindigde op een 4de plaats in 1.04.40 sec. Martin Ruiter bleef 1 sec. boven zijn snelste tijd maar die bleek toch goed voor een zilveren medaille. Jarmo eindigde op een 13de plaats.
Jesse Bruines zwemt mee in de klasse van de para atleten en zette een mooie tijd neer van 1.35.73 sec.
Op de 100 vlinder-dames pakte Annelieke Stegink een mooie zilveren medaille door 2 sec. onder haar oude tijd te duiken en te eindigen in een tijd van 1.20.51. sec.
De 200 rug voor heren leverde voor Thomas Burgmeijer een zilveren plak op in een nieuwe tijd van 2.31.44 waarmee hij zijn oude tijd met 6 seconden! verbeterde. Remi van der Schee dook met 3 seconden onder zijn oude tijd maar dat was net niet genoeg voor een bronzen medaille hij eindigde op de 4de plaats. Andy Luijendijk en Jarmo van den Blink bleven met hun tijden buiten de prijzen. In de afsluitende race pakte Martin Ruiter het goud in 2.09.50 sec.

Een geslaagde eerste dag met 4x goud, 2x zilver, 1x brons bij de heren en 1x zilver en 1x brons bij de dames. Op naar zondag.

Verslag Zondag 12 nov.

Op de tweede dag van de Gelderse Kampioenschappen korte baan verschenen Jarmo, Remi, Jesse, Martin, Thomas, Janneke, Annelieke en Mette aan de start.
Thomas Burgmeijer beet de spits af op de 200 mtr vrij en haalde meteen 4 sec. van zijn snelste tijd af en zette 2.21.07 op het bord, goed voor een zilveren medaille.
Op dezelfde afstand kwam Jarmo van den Blink tot een 8ste plaats in zijn leeftijdscategorie. Martin Ruiter pakte de gouden medaille met nieuw PR van 2.00.96. Jesse Bruines scherpte zijn snelste tijd met maar liefst 16 sec. aan en kwam tot 3.25.52!
Daarna was de 100 rug aan de beurt Thomas Burgmeijer en Martin Ruiter pakten alle twee een gouden medaille. Thomas Burgmeijer verbeterde zijn tijd met 1 sec. en Martin Ruiter was een halve seconde sneller. Jesse Bruines en Remi van der Schee behaalden respectievelijk een 5de en een 4de plaats.
Op de 200 vlinder pakte Jarmo van den Blink een mooie bronzen plak in 2.26.58 sec.
De 50 school was een prooi voor Thomas Burgmeijer met een verbetering van zijn oude tijd met 1 sec.hij pakte de gouden medaille. Hetzelfde gold voor Martin Ruiter die de gouden medaille omgehangen kreeg voor 0.26.66 sec. Remi van der Schee pakte een 4de plek en Jesse Bruines een 7de plek zij kwamen helaas niet tot een nieuw PR.
Als laatste nummer voor de Batavia Swim zwemmers stond de 50 mtr. vrij voor dames op het programma. Annelieke Stegink scherpte haar tijd met 1 sec. aan tot 0.28.99 en pakte de zilveren medaille. Mette Etmans mocht voor het eerst haar opwachting maken bij de GK en reikte tot 0.33.42. Janneke Ruiter haalde net niet haar PR en kwam op deze afstand tot 0.31.82 sec.

Als we de balans opmaken van deze dag komen we tot 5x goud, 2x zilver en 1x brons.
Samen met de resultaten van zaterdag komen we tot 9x goud, 5x zilver en3x brons.
Helemaal niet slecht voor een zwemvereniging die pas sinds juni bestaat
Op naar het tweede weekend van de Gelderse Kampioenschappen 18-19 november.

Verslag Zaterdag 18 nov.

De derde dag van de Gelderse Kampioenschappen korte baan startte met de 200 mtr wisselslag. Thomas Burgmeijer pakte de zilveren medaille in een nieuw persoonlijk record van 2.38.09 sec. Martin Ruiter pakte het goud in zijn leeftijdsklasse in een nieuw persoonlijk record van 2.12.35 sec.
Het volgende nummer waar we Batavia Swim zwemmers in actie zagen was de 50 mtr. rugslag. Thomas Burgmeijer pakte de zilveren medaille in een nieuw persoonlijk record van 33.20 sec. Jesse Bruines haalde net geen PR en eindige in 55.36 sec. Martin Ruiter legde beslag op het goud in 27.29 sec.
Bij de dames 50 mtr. vlinderslag kwamen Annelieke Stegink, Janneke Ruiter en Ya’elle Lücht in de baan. Annelieke pakte de derde plaats in 34.23 sec. Het lukte Janneke Ruiter helaas niet om haar tijd te verbeteren, Ya’elle pakte een zilveren medaille.
Op de 400 mtr vrij heren zagen we wederom Thomas Burgmeijer en Martin Ruiter in actie. Het wordt misschien een saai verhaal maar Thomas pakte zilver in een nieuw pr van 4.59.35 waarmee hij 4 seconden sneller was dan zijn vorige tijd. En Martin mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.
Bij de 100 vrije slag voor dames greep Annelieke Stegink net naast het brons. Mette Etmans zwom een goede race maar kwam net te kort voor een nieuw PR. Janneke Ruiter eindigde in 1.07.16 en Ya’elle Lücht pakte het zilver in 58.42 sec.
Daarna was de 100 mtr vlinderslag aan de beurt voor heren. Martin Ruiter pakte een gouden plak in een nieuw persoonlijk record van 1.01.88 waarmee hij 2 seconden sneller was dan zijn oude record.
Het laatste nummer waarbij Batavia Swim zwemmers in actie kwamen was de 200 rugslag voor dames. Annelieke Stegink en Nienke van der Klugt mochten zich 8 baantjes in het zweet werken. Annelieke reikte tot een 6de plaats en Nienke tot een 5de waarbij ze haar PR met 1 sec. verbeterde.

Als we de balans opmaken van deze dag komen we tot 4x goud, 5x zilver en 1x brons.
Samen met de resultaten van het vorige weekend komen we tot 13x goud, 10x zilver en 4x brons.
Morgen is de laatste dag van het GK korte baan, wij wensen alle zwemmers die nog in actie komen heel veel succes toe.
Go Go Go Batavia Swim!!!

Verslag Zondag 19 nov.

De vierde en laatste dag van de Gelderse Kampioenschappen korte baan 2017-2018 begint met de 200 mtr vrij voor meisjes. Annelieke Stegink beet de spits af en reikte met een klein nieuw PR tot 2.28.50 sec. goed voor een 5de plaats. Op dezelfde afstand behaalde Janneke Ruiter een 8ste plaats in 2.22.90 sec.
Het volgende nummer was de 100 mtr. schoolslag voor heren. Thomas Burgmeijer en Martin Ruiter pakten de eerste plek. Thomas met een klein PR van 1.19.34 en Martin eindigde net boven zijn snelste tijd in 1.06.06.
De 100 mtr rugslag eindigde voor Annelieke Stegink op een 8ste plek. Nienke van der Klugt kwam op plek 4 met een nieuw PR van 1.14,28.
Op de 200 mtr. vlinder, vlinderde Janneke Ruiter via 3.03.25 sec. naar een 5de plaats.
Thomas Burgmeijer en Martin Ruiter deden op de 400 wisselslag wat ze zo’n beetje al het hele kampioenschap deden ze pakten de gouden medaille. Thomas in een mooi nieuw record waarbij hij 23 sec.! van zijn snelste tijd afhaalde en Martin finishte in 4.52.52.
Het laatste nummer waar de mannelijke zwemmers van Batavia Swim in actie kwamen was de 50 mtr. vrije slag. Thomas Burgmeijer snelde naar een nieuw PR van 29.17sec. goed voor een 4de plaats. Jesse Bruines kwam tot een tijd van 42.25 sec. helaas net geen nieuw record. Lesley Smits was voor 26.41 sec afgereisd naar Nijmegen en stelde daarmee zijn tijd 0,5 sec. scherper en Martin Ruiter kwam in zijn leeftijdsklasse tot 25.22 sec. een nieuw PR.

En zo zijn we aan het eind gekomen van de Gelderse Kampioenschappen Korte Baan 2017-2018.
Een uiterst succesvolle aflevering waarbij we uit zijn gekomen op 17x goud, 11x zilver en 4x brons.
De komende weken gaan we ons voorbereiden op het NJJK en de B- kampioenschappen Korte Baan.
Hartelijk dank zwemmers, trainers, ploegleiders en officials voor deze mooie resultaten.