zaterdag 2 december 2017

Flevomeerkamp Hattem

Met de Hokseberg, de Nieuwe Slag en Triton Putten werd de tweede wedstrijd van de Flevomeerkamp in Hattem gezwommen.

Het eerste nummer was de 50 mtr vrije slag voor meisjes minoren 3 en 4. Aan de start verschenen Ella-Marie Kurzmann, Lieve Faber, Robine Moot, Semanure Demicri en Liviana Kesimaat. De drie eerst genoemde dames pakten een medaille. Ella-Marie een gouden medaille met een PR van 5,5 sec. in een tijd van 41,97 sec., Lieve pakte de zilveren medaille met verbetering van 2 sec. een PR en Robine de bronzen medaille met een PR van een halve sec. Semanure pakte een nieuw PR in 1.01.53 een verbetering van haar oude tijd met een kleine 3 sec. en Liviana zette een nieuwe tijd neer van 1.07.31 sec. een verbetering met 2,5 sec.

Ook bij de jongens 50 mtr vrije slag minioren 3 en 4 was het podium voor Batavia Swim. Jasper Stoel, Leo Lokhorst en Siem Faber werden 1,2 en 3. Jasper pakte de gouden medaille en evenaarde bijna zijn snelste tijd. Leo Zwom 3,4 sec. van zijn snelste tijd af en finishte in 44,79 sec. en Siem was 1,2 sec. sneller dan zijn snelste tijd.

50 mtr vrije slag voor jongens minioren 5 en 6 daar zwommen Lars ten Katen en Bram Meijering. Lars haalde 2 sec. van zijn snelste tijd af en kwam tot 37,54 sec en pakte de zilveren medaille. Bram Meijering begint de smaak te pakken te krijgen en eindigde in 49,49 sec. waarmee hij 37sec.! sneller was dan zijn snelste tijd.

Toen was de 100 mtr. vrije slag voor 2 en 3 aan de beurt. Mette Etmans pakte de zilveren medaille in een nieuwe tijd van 1.14,92 sec. in een nieuw PR. Nynke Jansen pakte de bronzen medaille.

Jongens Junioren 1 en 2 – 100 mtr vrije slag leverde een gouden medaille op voor Tumani Graham in een nieuw persoonlijk record en voor Jesse Bruines was de zilveren medaille.

200 mtr Vrije slag Heren – daarin kwamen voor Batavia Swim, Lesley Smits, Andy Luijendijk, Jouri Jansen en Pepijn van der Kroft in de baan. Lesley en Andy pakten de zilveren en bronzen medaille, helaas geen PR. Dat gold wel voor Youri die finishte in een tijd van 2.31.77 maar liefst 36 sec!. van zijn snelste tijd af wist te halen. Voor Pepijn was het de eerste keer dat hij bij de 200 mtr vrij aan de bak mocht. Hij finishte in een tijd van 2.52,92 sec. Helemaal niet gek als je bedenkt dat Pepijn pas een aantal weken bij ons traint.

Programma nr 15, 50 mtr schoolslag voor meisjes minioren 3 en 4. Was wederom een geheel Batavia Swim podium al werden de prijzen wat anders verdeeld. Robine Moot pakte nu de gouden plak in een nieuw PR van 57,06 sec. Lieve Faber het zilver in 58,08 op de voet gevolgd door Ella-Marie Kurzmann die in 58,11 sec. als derde eindigde maar wel een nieuw PR liet noteren. Semanure eindigde op een 6de plaats maar wel met een nieuw PR.

Jongens minioren 3 en 4 was een kopie van de 50 mtr vrije slag. Jasper Stoel op 1 met een nieuw PR van 3 sec. Leo Lokhorst op 2 met een nieuw PR van 3 sec. en Siem Faber op 3 in 1.02.95 sec. een PR van maar liefst 12 sec!

100 mtr wisselslag voor dames junioren 2 en 3, Nynke Jansen pakte een zilveren medaille in 1.20,06 sec. en Mette Etmans viel net buiten de prijzen in 1.30.58 sec. maar wel een PR.

100 mtr wisselslag jongens junioren 1 en 2. Tumani Graham en Jesse Bruines pakte de gouden en zilveren plak.

Bij de heren 200 wissel. gingen Lesley Smits en Andy Luijendijk met het zilver en brons aan de haal.
Youri Jansen haalde 3 sec. van zijn snelste tijd af.

Daarna was het de beurt aan de estafettes waar Batavia Swim bij de 4x 25 mtr de gouden en bronzen medaille pakte. Bij de 4x 50 mtr de zilveren medaille en bij de 4x 50 mtr 14 jaar en ouder de gouden medaille. En zo kwam er een einde aan een succesvolle wedstrijd.

Alle ploegleiders, trainers en officials hartelijk bedankt namens Batavia Swim