Donderdag 14  –  zondag 17 december

NJJK Eindhoven

Martin Ruiter wint eerste landelijke eremetaal voor Batavia Swim

Eindhoven – Martin Ruiter sleepte het eerste landelijke eremetaal in de wacht voor Batavia Swim. Hij werd derde op de 50 meter schoolslag tijdens het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap Korte Baan in Eindhoven.

Martin Ruiter (jeugd 2) wist in een spannende race het brons in de wacht te slepen in een dik persoonlijk record. Daarnaast bereikte hij de finales op de 50 meter rugslag (6e), 100 meter schoolslag (6e) en 100 meter (7e) rugslag.
Clubgenote Annelieke Stegink (junioren 2) leverde een prestatie van formaat en verbeterde zichzelf op alle afstanden enorm. Op de altijd sterk bezette 50 meter vrijeslag zwom ze knap naar de 4e plaats (28.32) Ook op de 100 meter vrij (6e) en 200 meter vrij ging ze flink de strijd aan.

Thomas Burgmeijer (junioren 2) kwam aan de start voor de 100 meter schoolslag en 200 meter rugslag waarbij hij op de laatste afstand 2 seconden van zijn persoonlijk beste tijd wist af te halen.
Voor Jesse Bruines (junioren 2) die bij de junioren en jeugd van de paralympische zwemmers aan de start kwam op de 50 meter vrij was het zijn eerste ervaring op het NJJK. Een persoonlijk record zat er net niet in, maar het was een mooie race (11e).