20 januari 2018

Junioren-Jeugd-Senioren deel 3 in Zutphen

Veel PR’s en Medailles

Op zaterdag 20 januari stonden we met 10 zwemmers aan de start in Zutphen voor deel 3 van de JJS. We zijn weer twee weken in training na de kerst en ploegleider Roger en trainer Arnoud waren benieuwd of we dat in de resultaten terug zouden kunnen zien.
Nienke beet de spits af met de 400 mtr wisselslag. Ze bracht deze monsterafstand tot een goed einde met een PR van 15 sec. goed voor een zilveren medaille.
Bij de 200 mtr schoolslag heren konden Keshav Bhikhoe en Youri Jansen en Andy Luijendijk aan de bak. Keshav verbeterde zijn PR met 10 sec. en pakte de gouden medaille bij de Junioren 1en2. 
Andy ging 2 sec. sneller dan zijn oude tijd en pakte het brons bij de jeugd 1en2. Youri verbeterde met 26 sec. zijn oude tijd en eindigde op de 5de plaats.
De volgende zwemster die voor Batavia Swim het water in ging was Suzy Bokman op de 200 vrije slag. Zij verbeterde haar tijd met 35 sec. en eindigde in een tijd van 3.58,20 sec.
Bij de dames junioren 2en3 gingen Mette Etmans, Nynke Jansen en Anne-Lin Meijering in het water. Mette verbeterde haar PR met 9 Sec. en eindigde op de 2de plaats. Nynke deed 7 sec. van haar tijd af en eindigde op de 4de plaats net naast het podium. Anne-Lin verbeterde haar tijd met 5 sec. en eindigde op plaats 6.
 Bij de jeugd 1en2 eindigde Shannon Agricola net boven haar persoonlijke record, maar dat was wel goed genoeg voor een bronzen medaille.
Daarna gingen we racen op de 50mtr vrije slag. Jesse Bruines en Keshav Bhikhoe pakte het zilver en het brons bij de junioren 1en2. Jesse was 1 sec. sneller dan zijn oude tijd en dook bijna onder 40 sec. en Keshav deed een halve sec. van zijn tijd af.
Bij de jeugd 1en2 eindigde Youri op de 5de plaats maar wel een nieuw PR van 31,62 een verbetering met 1 sec. van zijn oude tijd.
We gingen verder met de 50mtr rugslag voor dames. Suzy Bokman kwam in de baan voor Batavia Swim. Ze deed een heel goed keerpunt en eindigde precies op haar oude tijd.
 Bij de junioren 2en3 verbeterde Nynke haar oude tijd met 5 sec. tot 43,57 sec.
De 50 mtr schoolslag voor heren leverde een zilveren medaille op voor Keshav en een bronzen voor Youri in een nieuwe tijd van 42,45 sec.
Op de 50mtr vlinderslag zette Suzy Bokman een tijd neer van 59,55 en bleef daarmee net onder minuut. Goed gedaan Suzy.
 Van de andere dames die het water in gingen, Mette, Nynke Anne-Lin. Zette Mette een nieuw PR neer van 42,10 sec. een verbetering met 5 sec. t.o.v. haar oude tijd. Nynke had last van haar rug en bereikte haar oude tijd niet. Anne-Lin had zich misschien voor wat teveel afstanden in geschreven en bleef ook boven haar tijd. Shannon voelde de ochtendtraining nog in de benen en tikte ook boven haar tijd aan.
Zo komen we aan bij programma nr. 9 en we konden merken dat de krachten hier en daar wat weg begonnen te vloeien. De zaterdagochtendtraining en voor sommige een te druk programma met teveel afstanden begon haar tol te eisen.

Desalniettemin pakte Jesse een bronzen medaille op de 100 vrij en eindigde Keshav net naast het podium op een 4de plek. Andy kwam net te kort om onder de minuut te duiken 1.00,64 sec.en bij Youri was de pijp leeg.
 Bij het laatste programma de 100 rug kwamen Anne-Lin en Nynke nog in actie. De dames hadden het beste voor het laatst bewaard. Anne-Lin zette een nieuw PR neer van 1.31,99 sec. een verbetering van ruim 3 sec met haar oude tijd. En ook Nynke deed 3 sec. van haar tijd af en eindigde op 1.35,32 sec.

Na het ophalen van de medailles konden we terug kijken op een geslaagde middag met veel PR’s en veel medailles. Misschien dat de planning van de afstanden (3 i.p.v 4 met voldoende rust tussen de programmanr’s ) nog wat beter kan.