Jongste Batavia Swim zwemmers pakken Eremetaal en 20 PR’s in Nijmegen

Op zaterdag 27 januari werd in Nijmegen de Swimkick-minioren wedstrijd gezwommen. Bij deze wedstrijd waar de jongste zwemmers hun eerste meters maken bij een zwemwedstrijd zwommen we meteen in de prijzen. Leona Teunisse deed voor het eerst mee aan een zwemwedstrijd en pakte de bronzen medaille op de 25 mtr. rugslag. Bij de 50 mtr. rugslag verbeterde Liviana Kesimaat haar PR met 15 sec. en pakte de zilveren medaille. Bij de jongens zwom Bram Meijering deze afstand voor het eerst en zette hij een mooie tijd neer. Bij de 100 mtr. schoolslag eindigde Lars ten Katen op de 4de plaats maar wel met een nieuw PR. Op 100 mtr. schoolslag meisjes gingen Lieve Faber en Ella Marie Kurzmann te water. Hier werden helaas geen medailles gewonnen maar wel een PR voor Ella-Marie. Bij de 100 mtr rugslag was het zilver voor Robine Moot. Ze zette met een PR van 7 sec. een snelle tijd neer. Lieke Kikstra zwom deze afstand voor het eerst en eindigde op een mooie 5de plek.
Jasper Stoel, Luc Smits en Leo Lokhorst gingen het water in voor de 50 mtr. vrije slag. Jasper nam de zilveren medaille mee naar huis en deed dat in een nieuw PR. Ook Luc scherpte zijn tijd aan met 5 sec. Leo was vorige week ziek geweest en kwam net wat te kort.

Na de pauze werd er gestart met een 25 mtr schoolslag voor meisjes minioren 1-3. Leona Teunisse zwom ook hier in de prijzen en pakte de gouden medaille. Op de 50 mtr schoolslag meisjes minioren 1-3 was de bronzen medaille voor Liviana Kesimaat. Bij de jongens zwom Bram Meijering de 50 mtr schoolslag en eindigde met de derde tijd ook met een bronzen medaille.
Daarna was het de beurt aan Lars ten Katen, die zijn PR op de 100 mtr. vrijeslag met 8 sec verbeterde en op de derde plaats eindigde. De 50 mtr vlinderslag werd een prooi voor Lieve Faber die de gouden medaille pakte met een nieuw PR van 1,5 sec. Ook Ella-Kurzmann zwom een mooie afstand en verbeterde haar PR met 5 sec. Op de 100 mtr vrije slag meisjes minioren 2 en 3 gingen Robine Moot en Lieke Kikstra de strijd aan die eindigde met een zilveren medaille voor Robine en bronzen medaille voor Lieke met een nieuw PR. Jasper Stoel en Luc Smits kwamen daarna nog aan de start bij de 100 mtr. rugslag. Jasper pakte de bronzen medaille met een nieuw PR van 4 sec. Luc zwom naar een mooie zeven seconden snellere tijd een nieuw PR.
Als laatste waren de estafettes aan de beurt waarbij Batavia Swim op de 4x 25 mtr gemengd als eerste eindigde. Bij de 4x 50 mtr vrije slag eindige het team van Batavia Swim op de zevende plaats.

Een mooie wedstrijd met veel PR’s en Medailles voor onze jongste zwemmers. Heel goed gedaan allemaal.