19x PR – 6x goud – 7x zilver en 3x brons voor Batavia Swim bij NZC in Mijdrecht

20 Zwemmers van Batavia Swim namen zondag 4 februari deel aan de wedstrijd in Mijdrecht. Zij waren goed voor 19 persoonlijke records en eremetaal.

De wedstrijd ging van start met de 4x 100 mtr wisselslag voor heren. Het herenteam bestaande uit, Martin Ruiter, Remi van der Schee, Fabian Boer en Andy Luijendijk, legde beslag op de eerste plaats. Bij de dames 4x 100 mtr vrije slag dames, gingen Janneke Ruiter, Annelieke Steging, Nienke van der Klugt en Imke Moot van het blok en ook zij pakte de eerste plaats. Je kan maar goed beginnen 😉

Het volgende nummer was de 50 mtr schoolslag. Jesse Bruines mocht de gouden plak ophalen nadat hij zijn PR met 5 sec. had aangescherpt. Bij de minioren 6 ging Bram Meijering te water en hij zette een mooie tijd neer van 58,43 sec.
Mette Etmans deed op de 50 mtr. vlinderslag 7 sec. van haar PR af en zette een nieuwe tijd neer van 42,24 sec. Ook Nynke Jansen en Anne-Lin gingen op deze afstand van start en Anne-Lin verbeterde haar snelste tijd met 1 sec.
Daarna was het de beurt aan de heren. Keshav Bhikhoe pakte de zilveren medaille met een PR van 3 sec. in 38,25 sec. Lars ten Katen ging voor de eerste keer van start op de 50 vlinder en zette een tijd neer van 41,56 sec. en eindigde op een mooie 6de plaats.

Op de 100 mtr rugslag was Janneke Ruiter het snelste in een tijd van 1.16.76 sec. en Annelieke Stegink lukte het net niet om de 3de plek te pakken en eindigde in in 1.19,63 sec op de 4de plek, wel met een PR.
Bij de heren 100 rug kwamen Thomas Burgmeijer en Jeroen Hoogers in het water. Thomas Burgmeijer eindigde met zilver en Jeroen zette een nieuw PR neer.

Dan de 50 vrij. Bij de dames senioren was het zilver voor Imke Moot met een nieuw PR van 30,32 sec.
Bij de heren waren Martin Ruiter en Remi van der Schee, goed voor goud en zilver. Andy Luijendijk en Yoeri Jansen eindigde respectievelijk op de 5de en 9de plaats. Waarbij Youri een nieuw PR neer zette.
We gingen verder met de 200 mtr schoolslag met Nienke van der Klugt en Shannon Agricola bij de dames. Nienke eindigde met een bronzen plak en een PR van 7 sec. Shannon werd 4de in 3.19,66 sec een verbetering van haar PR met 13 sec!
Bij heren pakte Martin Ruiter de eerste plaats, Fabian Boer werd 6de.
Jesse Bruines deed ook op zijn tweede afstand, de 50 mtr vlinderslag, goede zaken hij mocht na zijn race de gouden plak ophalen.

Bij de 100 mtr rugslag kwam Bram Meijering voor het eerst op deze afstand in het water. Hij maakte 3 goede keerpunten en tikte aan in 1.56,54 sec.

Daarna gingen we door met de 50 mtr vrije slag voor meisjes, 4 zwemsters Mette Etmans, Nynke Jansen, Anne-Lin en Suzy Bokman gingen van start voor Batavia Swim. Er werd technisch goed gezwommen maar helaas geen PR’s. Bij de jongens kwamen Keshav Bhikhoe en Lars ten Katen in het water. De jongens eindigde als 6de en 8ste met een PR voor Lars.

De 200 mtr wisselslag bij de dames werd een prooi voor Janneke Ruiter die het goud pakte en Annelieke Stegink pakte het brons.
Een zilveren medaille was er voor Thomas Burgmeijer op deze afstand bij de jongens. Jeroen Hoogers startte als jongste zwemmer op deze afstand en zette een tijd van 3.25.38 op de klok.

De 200 mtr rugslag dames senioren leverde een zilveren medaille op voor Imke Moot. Bij de heren waren de eerste 3 plaasten voor Martin Ruiter, Remi van der Schee en Andy Luijendijk. Ook Youri startte op deze afstand. Hij kon zich nog niet mengen in de strijd om de medailles maar boekte wel een PR en eindigde in 3.01,01 sec.

Bij de dames 100 mtr vrije slag startte Nienke van der Klugt als jongste zwemster. Met 1.07,99 sec eindigde ze net naast het podium maar wel een PR. Shannon Agricola eindigde op de 9de plaats.
Martin Ruiter en Fabian Boer mochten ook nog aan de bak maar kwamen niet in de buurt van hun tijden.

De afsluitende afstand was de 4x 50 mtr wisselslag estafette voor dames. Batavia Swim startte met Nienke van der Klugt als startzwemster met de rugslag, daarna ging Shannon Agricola voor haar 50 mtr. op de schoolslag. Janneke Ruiter volgde met de vlinderslag en Annelieke was de afsluitende zwemster op de 50mtr vrijeslag. De dames pakte de eerste plaats.

Weer een mooie zwemwedstrijd met goede resultaten. Ook de trainers, ploegleiders, officials en vrijwilligers dank jullie wel voor jullie inzet.