Minioren-Junioren deel 3 in Wapenveld

Zaterdag 10 februari namen 20 Zwemmers van Batavia Swim deel aan de Minioren-junioren wedstrijd in Wapenveld. Er werd fanatiek gezwommen en aan het eind van de middag keerden we terug naar Lelystad met 29x PR – 5x goud – 6x zilver en 4x brons.

Het eerste onderdeel was de 100 mtr. vlinderslag voor meisjes junioren 1. Suzy Bokman verscheen voor het eerst aan de start op deze afstand. Ze zette een mooie prestatie met een tijd van 2.31,81 sec. In de volgende serie kwamen Mette Etmans, Nynke Jansen en Anne-Lin Meijering in actie. Mette zette een nieuw PR neer van 1.40,01 een verbetering met 22 sec.! De grootste plus deze dag. Ook Anne-Lin lukte het haar tijd te verbeteren, met 7 sec. Ook Nynke zette een goede prestatie neer door haar PR te benaderen.

Het volgende nummer was de 50 mtr. rugslag voor jongens junioren. Keshav Bhikhoe, Pelle Kroon en Jesse Bruines kwamen aan de start. Alle drie bereikte een nieuwe PR bij het aantikken. Keshav werd 6de met een pr van 3 sec., Pelle werd 7de met een pr van 4 sec. En Jesse verbeterde zijn snelste tijd met 1 sec.

Het volgende nummer met Batavia Swim zwemmers was de 100 mtr vrije slag voor meisjes minioren 2 en 3. Robine Moot, Lieke Kikstra en Noor Broer gingen van start. Robine zette een tijd neer van 1.38,89 sec. goed voor een zilveren medaille en een PR met 2,5 sec. Lieke en Noor gingen voor het eerst van start op deze afstand. Lieke pakte het brons en Noor zette een mooie tijd neer.

Op de 100 mtr wisselslag voor jongens minioren 2-3-en 4, gingen Jasper Stoel en Leo Lokhorst van start. Na 25 mtr vlinder, rug-, school en vrije slag tikte Jasper aan in 1.42,76 sec. en pakte het goud. Leo kwam voor het eerst in actie op deze afstand en pakte het zilver in 1.58,11 sec.

Bij de 100 mtr. rugslag voor meisjes minioren 4 ging Lisa Verbeek voor het eerst van start ze zette een tijd naar van 1.49,83 sec. goed voor de zilveren medaille.

Op de 100mtr. vrije slag voor jongens minioren 5 met Luca Gerringa en David Bos zwommen we ook in de prijzen. Luca pakte het zilver ondanks de griep van vorige week. Davis Bos pakte het brons en zwom een PR van 7 sec!

De 50 mtr vrije slag voor meisjes. Suzy Bokman ging van start bij de junioren 1, bij de junioren 2 en 3 kwamen Mette, Nynke en Anne-Lin in actie. Alle zwemsters tikten aan in een tijd in de buurt van hun PR.

De 100 mtr rugslag voor jongens minioren 6 was met Jeroen Hoogers en Bram Meijering goed voor goud en zilver. Jeroen verbeterde zijn tijd met 2 sec. en voor Bram was het de eerste keer op deze afstand.

Meisjes minoren 2 en 3, 100 mtr wisselslag. Robine Moot pakte het goud en een PR van 1 sec. Lieke Kikstra startte op deze afstand voor het eerst, voerde alle keerpunten en slagen goed uit en eindigde in een mooie tijd van 2.03,56 sec.

Jongens 100 vrij minoren 2,3 en 4 met Jasper Stoel en Leo Lokhorst. Jasper pakte het Goud en Leo startte voor het eerst op de 100 mtr. vrij en hij pakte het brons.

Bij de 50 mtr rugslag dames kwam bij de meisjes junioren 1 Suzy Bokman in het bad, ze verbeterde haar snelste tijd met 5 sec. tot 51,01 sec. Bij de junioren 2-3 en 4 zwommen Mette, Nynke en Anne-Lin hun nummer waar Mette haar tijd met 2 sec., Nynke met 3 sec., Anne-Lin en haar tijd met 3 sec. verbeterde.

Bij de 50 mtr vrijeslag voor jongens junioren kwamen Keshav Bhikhoe, Pelle Kroon en Jesse Bruines in het water. Keshav eindigde op de 5de plek, Pelle verbeterde zijn oude tijd met 6 sec. tot 38,30sec. Jesse lukte het net niet om zijn tijd te verbeteren en kwam tot 41,70 sec.

Bij programma nr 16, de 100 mtr rugslag. zagen we Luca Gerringa de zilveren medaille pakken. Voor Sylvan Jager betekende het zijn allereerste afstand en wedstrijd ooit. Bijzonder om te zien dat hij de 100 mtr rugslag zonder diskwalificatie afrondde en ook nog de bronzen medaille omgehangen kreeg.
Bij de meisjes minioren 5 ging Arwen van Aggele voor het eerst van start op de 100 mtr. rug. ze eindigde in een goede tijd van 1.52,39 sec.

Het laatste individuele nummer de 200 mtr. wisselslag was voor Jeroen Hoogers. Door afzeggingen moest hij de race in zijn eentje zwemmen. Jeroen had daar geen problemen mee. Na 50 mtr vlinder, rug, school, en vrije slag tikte hij aan in 3.20,54 sec. en natuurlijk een gouden medaille.

De zwemmiddag werd afgesloten met 4x 50 mtr vrije slag voor meisjes junioren waar Suzy Bokman, Mette Etmans, Nynke Jansen en Anne-Lin Meijering beslag legde op de 5de plaats.

Het was een mooie wedstrijd waarbij veel zwemmers nieuwe uitdagingen aan gingen door nieuwe afstanden te zwemmen, heel goed gedaan allemaal.
Ook de trainers, ploegleiders, officials en vrijwilligers dank jullie wel voor jullie inzet.