Nieuwe zwemmers, 31 PR’s en alle kleuren medailles

Afgelopen zaterdag werd in Nijmegen het derde en laatste deel van de Swimkick-minioren cyclus gezwommen. Voor Batavia Swim ging in de eerste serie Clemens Wolters voor het eerst van het startblok en pakte direct een bronzen medaille op de 25 mtr Schoolslag. Bij de meisjes verbeterde Leona Teunisse haar vorige tijd met 3 seconden en pakte de zilveren medaille.

Het volgende programma was de 50 mtr schoolslag meisjes minoren 3 en oude. Voor Batavia Swim kwamen Robine Moot, Semanure Demirci, Lieke Kikstra, Liviana Desimaat en Noor Broer in de baan. Robine pakte de gouden medaille en verbeterde haar PR met 2,5 sec. Semanure en Lieke tikten als 5de en 6de aan met een nieuw PR. Liviana en Noor eindigden als 9de en 12de maar ook zij verbeterden hun snelste tijd.

Bij de jongens Minioren 4-5-6, gingen Bram Meijering en Sylvan Jager van start. Bram eindigde als vierde met een nieuw PR van 54,91 sec. En Sylvan, die voor het eerst op deze afstand van start ging eindigde als 5de in 55,50 sec.
Bij de 50 mtr vlinderslag eindigden we met Jasper Stoel, Siem Faber en Leo Lokhorst op de 2de, 3de en 4de plaats. Alle zwemmers zette nieuwe scherpere tijden op de klok. Jasper ging 3 sneller, Siem bijna 9 en Leo 1,5 sec.

Het volgende nummer was de 200 mtr wisselslag. Door de afstand en de wisseling van slagen het zwaarste nummer van het programma. De uitdaging werd aangegaan door Lieve Faber en Ella-Marie Kurzmann. Lieve eindigde met een 4de plaats net buiten de prijzen maar wel een verbetering van haar PR met 7 sec. Ella-Marie startte voor het eerst op deze afstand en maakte helaas een verkeerde beenbeweging bij de vlinderslag en werd gediskwalificeerd. Maar ik neem mij petje af dat ze de uitdaging is aangegaan. Ella-Marie de volgende keer gaat het helemaal goed komen.

Op de 50 mtr vrijeslag minoren 5 ging David Bos van het startblok hij verbeterde zijn snelste tijd met 2,5 sec. en pakte een bronzen medaille.

De 100 mtr vlinderslag met aan de start Lars ten Katen. Hij zwom deze afstand voor het eerst en pakte de gouden medaille in 1.38,13 sec. . Nr.2 tikte 9 seconden! later aan.

Na de pauze was het weer de beurt aan de Swimkickers met de 25 mtr vrijeslag jongens minioren 1-3. Merlijn Moot en Clemens Wolters kwamen aan de start. Merlijn Moot zwom zijn eerste wedstrijd en pakte de eerste plaats, Clemens werd 5de.
Bij de meisjes ging Leona Teunisse op deze afstand van start en zij pakte de bronzen medaille.
Het ging verder met de 100 mtr schoolslag voor jongens minioren 4 en later. Jasper Stoel, Leo Lokhorst en Siem Faber gingen van het blok voor hun 4 baantjes. Jasper eindigde als tweede en zette in nieuw PR een tijd van 1.50,06 sec. neer. Leo en Siem eindigde buiten de prijzen maar haalden alle twee wel een nieuw PR.

Op de 50 mtr vrije slag meisjes minoren 4, gingen Lieve Faber en Ella-Marie Kurzmann van start.
Lieve en Ella-Marie hadden de 200 wisselslag nog in de benen en haalden hun snelste tijd op deze afstand niet.

Hierna was het de beurt aan David Bos op de 200 mtr wisselslag voor heren. David werd door de trainers goed voorbereid en slaagde erin de afstand tot een goed einde te brengen. Helaas geen medaille maar wel een prestatie om trots op te zijn.

Het laatste individuele nummer dat op het programma stond was de 400 mtr vrijeslag jongens minioren 6. Lars ten Kate verbeterde zijn tijd met maar liefst 38 sec.! en dat was goed voor een gouden medaille, hij eindigde in 5.54.84sec.

Als afsluiting waren er natuurlijk de estafettes. Op de 4x 25 mtr vrije slag waren Semanure, Siem, Lieke en Robine goed voor de zilveren medaille. Clemens, Leona, Liviana en Noor kwamen uit op een 5de plek.
Bij de wisselestafette 4x 50 mtr. reikte David, Sylvan, Lieve en Lars tot de 4de plaats. Het andere team met Bram, Leo, Jasper en Ella-Marie deden buiten mededinging mee, maar hadden gezien hun tijd een 5de plaats bereikt.

En zo kwam er een eind aan de Swimkick-Minioren wedstrijden reeks. Het was weer een Top-middag met nieuwe zwemmers, nieuwe PR’s en medailles. Bijna iedereen die te water ging verbeterde zijn tijd. Er werden prestaties geleverd op zware afstanden. Heel goed gedaan allemaal.
Dan wil ik nog even de trainers, ploegleiders en officals bedanken voor hun inzet.
Op naar de volgende wedstrijd.