Op maandag 24 juni 2019 organiseren we samen met de  KNZB een voorlichtingsavond voor trainers maar zeker ook voor ouders én zwemmers van Batavia Swim.  Jeroen Dellebeke, programmacoördinator zwemmen bij de KNZB, komt om ons mee te nemen in de wijzigingen van de zwembepalingen voor het nieuwe seizoen, de leeftijdsgroepen en de zwemkalender. Er gaat namelijk nogal wat veranderen zowel voor de minioren als de junioren. Samen met Jeroen maken we ook de slag naar wat dat betekent voor Batavia Swim. 

We krijgen een uitgebreide uitleg over trainingszone’s ( aerobe / anaerobe ) van minioren tot  senioren maar ook een toelichting op de nieuwe opzet van de leeftijdsgroepen/jaargangen en wat dat betekent voor het minioren en junioren circuit en de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) .  

Schrijf maandagavond 24 juni van 19 – 21.30 uur dus alvast in je agenda. Locatie volgt zo spoedig mogelijk. Deze bijeenkomst wil je niet missen!

Met sportieve groet,
Het bestuur van Batavia Swim


Waarom een voorlichtingsavond?

Zoals we jullie via de ALV en via de nieuwsbrieven hebben laten weten, werken we samen met de trainers en bestuur aan een nieuwe structuur  van Batavia Swim. Om de explosieve groei van de vereniging te kunnen opvangen én om te blijven zorgen dat onze zwemmers zich met plezier binnen hun mogelijkheden het maximaal haalbare in de sport kunnen bereiken.  De KNZB rolt nu haar actieplan 2018-2024 uit en vormt daarbij het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ) om naar het KNZB Sportmodel. Vanuit Batavia Swim is het MOZ ons uitgangspunt in de trainingsstructuur. Des te belangrijker met elkaar goed op de hoogte te zijn van wat dat inhoudt.


KNZB actieplan 2019-2024

De KNZB rolt op dit moment hun actieplan 2018-2024 uit. Hierin is de voorbereiding in volle gang  om het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen om te vormen naar het KNZB Sportmodel. 

Actieplan:
” We streven ernaar dat zoveel mogelijk verenigingen stabiele organisaties zijn, die werken volgens de 
principes van het MOZ en duidelijk voor zichzelf hebben afgebakend op welke ambitieniveaus en tot welke MOZ ontwikkelingsfase binnen het zwemmen zij actief willen zijn.” 

Sportmodel:
” Het aanbod bij verenigingen voor kinderen tot en met 10 jaar is universeel ongeacht het ambitieniveau. Verenigingen bieden een goede beweegbasis waarin het draait om plezier, ontwikkeling (fysiek, mentaal, sociaal) en samen sport beleven. Het is laagdrempelig en past bij de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de sporter. Een sporter zal vanaf 11 jaar een route kunnen doorlopen dat past binnen het ambitieniveau en de drijfveren van de sporter.  De sporters met ambitie (ook de ambitieuze sporter met beperking) gaan steeds meer trainen en wedstrijden zwemmen die passen binnen de lange termijnvisie zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen tijdens hun reis naar het podium.”

Lees hier alvast wat over het MOX en het nieuwe KNZB Sportmodel. Ook de laatste nieuwsbrief van de KNZB gaat over de veranderingen.