24 medailles voor zwemmers van Batavia swim tijdens de Gelderse kampioenschappen

15 zwemmers mochten mee naar Nijmegen, ze hebben zich Met pittige limieten geplaatst voor de regiokampioenschappen langebaan 2023 in Nijmegen.

Arie, Gwyneth, Hayleigh, Jesse, Lars, Luca, Mila, Merlijn, Nienke, Semanure, Siem, Sylvan, Yanaika, Yanique en Zeb verschenen in totaal 86 keer aan de start.

Vier dagen lang werd er gestreden voor persoonlijke records, certificaten, en podiumplaatsen. 

Batavia Swim heeft van alle aanwezige clubs (23) de grootste verbetering laten zien met 103%. Deze groep heeft laten zien dat ze goed presteren onder druk, ze zwemmen gewoon door. Voor ons als vereniging is het behalen van een persoonlijke records belangrijker dan het behalen van een medaille. Daarmee behoud je op lange termijn veel meer plezier en resultaat. Daarom vinden wij dit prachtige statistiek.

De zwemmers hebben een bijzonder groot aantal medailles binnengehaald op individuele afstanden en estafettes, in totaal 11 goud, 8 zilver en vijf brons. Dat brengt ons in de regio statistiek op een hele knappe vierde plaats.

Naast al deze medailles heeft Gwyneth van der spek twee nationale Para-records weten te breken. De 50m en de 200m schoolslag.

De heren in de categorie junioren: Luca Arie, Siem en Sylvan kwamen 3 x uit en werden zowel op de 4 × 100 m wissel als de 4 × 100 m vrij tweede. Dit team zwom in een iets andere samenstelling met behulp van Merlijn de 4 × 200 m vrije slag en daarbij behaalden ze  wederom zilver.

De dames junioren; Hayleigh, Meila, Yanaika en Yanique zwemmen 4 × 200 m en behalen brons.

Individueel werden de volgende podiumplaatsen behaald:

Gwyneth van de Spek behaalde beide weekenden de eerste plaats overall in het para klassement dames. 

Jesse Bruines behaalde beide weekenden een prachtige tweede plaats overall in het para klassement heren.

Hayleigh Onstwedder werd regiokampioen van de junioren 1&2 op 50m en 200m schoolslag en derde op de 400m wisselslag.

Lars ten Katen werd 7 x regiokampioen heren jeugd 1 en 2 op de afstanden 50m, 100m en 200m rugslag. 200m en 400m wisselslag en 200m en 400m vrije slag. En behaalde zilver op de 100m vrije slag.

Luca Gerringa behaalde zilver op de 100m vrij en brons op de 50m vrij bij de junioren 3&4.

Siem Faber werd 2 keer regiokampioen van de junioren 1&2 op de 50 m vlinderslag en de 400 m wisselslag.

 

 

Batavia Swim estafette team