Wedstrijdzwemmen doe je bij Batavia Swim Lelystad

Techniek • Conditie • Competitie • Plezier!

Rug • School • Vlinder • Vrij

Ben je er klaar voor?

Wedstrijdzwemmen bij Batavia Swim

Wat leuk dat je onze site komt bekijken en dat je geïnteresseerd bent in wedstrijdzwemmen. Batavia Swim is een wedstrijdzwemvereniging waar het plezier in het zwemmen voorop staat voor de zwemmers, trainers, vrijwilligers én ouders. Elke zwemmer kan met plezier, binnen zijn of haar mogelijkheden het maximaal haalbare in de sport bereiken. Resultaten zijn daarbij geen doel op zich maar een middel om het plezier mogelijk te maken. Plezier daar gaat het om bij Batavia Swim.

Wil je meer weten? Onze enthousiaste trainers en vrijwilligers vertellen je heel graag meer over deze mooie sport en onze vereniging. Schrijf je in voor een proeftraining (Gratis)

AGENDA

  • Maandag 12 december 2022 – Bestuursvergadering

Succcesvolle Gelderse Kampioenschappen Sprint voor Batavia Swim

Het afgelopen weekend werd er met 16 zwemmers deelgenomen aan de GK Sprint in Nijmegen. Bij het tweede nummer was het direct prijs de jongens junioren Arie Brussaard, Sylvan Jager, Zeb Langestraat en Luca Gerringa pakte de gouden medaille op de 4x 50m vrije slag. Bij de 50m rugslag was er een gouden medaille voor Lars ten Katen en was het brons Brons voor Arie Brussaard. Op de 50m vrije slag won Arie zilver en Luca Gerringa brons. Lars pakte bij de Jeugd 1 het brons op de 100m vrije slag.
Siem Faber verbaasde met een aantal vierde plaatsen in zijn leeftijdscategorie, hoewel hij pas sinds kort met de top selectie meetraint. Yanique Bax verbeterde haar pr op de 100 rugslag met maar liefst 5 seconden.

Onder druk net even dat extra kunnen leveren, dat lukte Hayleigh, Zeb, Sylvan, Lieve, Merlijn, Lieke, zij zwommen persoonlijke records op verschillende afstanden en zwemslagen. Nienke van der Klugt is op de weg terug na een jaar afwezigheid en voor Yanaika Ido was het een eerste kennismaking met het GK. Verder hebben we genoten van onze Para zwemmers waarvan Jesse Bruines een bronzen en Gwyneth van der Spek een gouden medaille mee naar huis namen.

Coaches Agnus en Floyd “we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd tournooi, en we willen graag alle vrijwilligers bedanken die hier aan bijgedragen hebben”.
Op naar de volgende wedstrijd.

 

Gran Prix International
de la ville de Seraing

Op 24, 25 en 26 maart 2023 gaan we weer naar de Gran Prix wedstrijd in Seraing. De wedstrijd is bedoeld om limieten te zwemmen voor de lange baan kampioenschappen. Zoals ieder jaar wordt het weer een super gezellig weekend. Als je mee wil gaan geef je dan op voor 28 januari.

Start ook bij de Borstcrawl instroom groep

In 3 maanden een technisch goede borstcrawl leren zwemmen? Heb je alleen een zwemdiploma en wil je (een betere) borstcrawl leren? Bij Batavia Swim kan je dit leren tijdens de reguliere trainingen of je start bij de Borstcrawl instroom groep. In 12 trainingen leer je stap voor stap de borstcrawl aan.
Na deze periode voel je je veel zekerder als je wil instromen in een reguliere trainingsgroep of aan wil sluiten bij de (recreatieve) trimzwemmers. Tijdens de Borstcrawl instroom trainingen werk je aan je conditie. Tijdens zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam en dat merk je.

 

Batavia Swim oogst medailles op meerdere kampioenschappen

Batavia Swim oogst medailles op meerdere kampioenschappen

De wedstrijdzwemmers van Batavia Swim uit Lelystad doen het goed bij verschillende kampioenschappen. Er zijn medailles geoogst bij de jaarlijkse nationale jaargangfinale voor minioren, bij de Gelderse kampioenschappen en bij de Flevo Meerkamp.   Jaargangfinales...

Lees meer

Jeugd Fonds Sport & Cultuur

Zou je graag willen wedstrijdzwemmen maar lukt dat niet vanwege het geld. Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur hulp bieden!

Alle kinderen moeten kunnen sporten! Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Proefzwemmen

Wil je het wedstrijdzwemmen eens uitproberen kom dan eens proefzwemmen.

Proefzwemmen kan op donderdagmiddag (tot 18 jaar) en op vrijdagavond (18 jaar en ouder).

Kom ook bij Batavia Swim, je kunt al wedstrijdzwemmen met een B-diploma!

Krijg je ook zin om te komen zwemmen? Kom proefzwemmen!

Wedstrijdprogramma

Ga hier naar het wedstrijdschema voor het seizoen 2022-2023

Voor wie?

Heb je zin om te komen zwemmen?

De Zwemsport

Wat komt er allemaal bij kijken.

Lid worden

Alles over het lidmaatschap.

Sponsoren van Batavia Swim