Batavia Swim behaalt goede resultaten tijdens Nederlandse kampioenschappen korte baan in Den Haag.

Om deel te mogen nemen aan de Nederlandse kampioenschappen worden limieten gezwommen. Deze staan heel scherp! 5 zwemmers; Lars ten Katen, Arie Brussaard, Jesse Bruines, Gwyneth van der Spek en Vivianne Uijttenboogaard haalden (bonus) limieten. 4 zwemmers mogen van start.

Gwyneth wordt achtvoudig! Nederlands Kampioen op de afstanden: 50 en 400 meter vrije slag, 100 en 200 meter wisselslag, 50 en 100 meter rugslag en 50 en 100 meter schoolslag. Op deze laatste scherpte ze zelfs haar eigen Nederlandse record para-zwemmen aan.

Jesse Bruines zwemt op vijf verschillende afstanden en weet zich te plaatsen in vier finales. Op de 100 wisselslag behaalt hij zelfs een knappe derde plaats.

Lars ten Katen kwalificeert zich op 11 afstanden en zwemt er negen. Hij behaalt zeven persoonlijke records en was blij dat hij voor het eerst onder de minuut op de 100 meter rugslag ging met een tijd van 0.59.84.

Vivian neemt voor het eerst deel aan een NK zij is gespecialiseerd in schoolslag en is een echte laatbloeier. We zijn nu al benieuwd op hoeveel afstanden ze volgend jaar mag deelnemen.

Kortom dit weekend is er heel hard gezwommen, goed gepresteerd en zelfs onder hoge druk wisten de zwemmers hun tijden weer aan te scherpen.