Wie kent Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo niet? En hoe cool is het als je als jonge zwemmer je grote voorbeeld kan ontmoeten én mee mag doen aan de ‘echte’ Swim Cup in het mooie 50 meter zwembad het Hofbad in Den Haag. Zaterdag 6 april 2019 was het zover voor 8 van onze zwemmers; Justin Bruijn, Arie Brussaard, Ingmar Etmans, Lieve Faber, Siem Faber, Leo Lokhorst, Robine Moot en Jasper Stoel! Nog voordat voor hen de wedstrijd begon liepen ze letterlijk tegen Ranomi aan die net haar finale op de 50 meter vrije slag achter de rug had en had uitgezwommen*. Met nog natte haren ging ze met de zwemmers op de foto en wenste hen veel succes en plezier bij hun deelname aan de Ranomi Cup.

Voor meerdere zwemmers was het de eerste keer in een 50 meter bad en met elektronische tijdwaarneming. Plezier hebben en genieten van de grootse ambiance stond op nummer 1. Maar natuurlijk werd er ook gezwommen voor goede tijden. Goed gedaan allemaal!

Ranomi Cup; inspiratie voor talenten van morgen door toppers van vandaag
De Ranomi Cup is een wedstrijd voor minioren & de jongste junioren met als doel het inspireren van de talenten van morgen door de toppers van vandaag. Deze wedstrijd is onderdeel van de 3-daagse Swim Cup The Haque. Bij de prestigeuze SwimCup staat de Nederlandse zwemtop en de paralympische top aan de start.

De Ranomi Cup stond ook dit jaar weer in het teken van de ondersteuning van UNICEF. Als ambassadeur van UNICEF is Ranomi zeer betrokken bij het onmisbare werk dat Unicef doet voor kinderen over de hele wereld. Ook Batavia Swim heeft geld ingezameld. Het totaalbedrag van alle kinderen en zwemverenigingen kwam op € 18.800.

*Ranomi werd 2e na Femke Heemskerk maar behaalde wel een EK limiet (augustus, Glasgow).  Zie ook het nieuwsbericht van de Swim Cup https://www.swimcup.nl/denhaag/2018/04/08/snelle-tijden-bij-swim-cup-den-haag/

Kijken naar elkaars wedstrijden en elkaar aanmoedigen hoort er natuurlijk ook bij! Het was zo druk aan en om het bad dus wel van een afstandje 😉