Zondag 8 juli vierden we ons eenjarig jubileum als zwemvereniging met het Kampioenschap van Lelystad. Bij deze clubkampioenschappen stonden 62 zwemmers van Batavia Swim aan de start. Op deze gezellige maar ook laatste wedstrijd van het seizoen, lieten niet alleen de allerjongsten (vanaf 6 jaar) zich van hun beste kant zien maar ook de minioren, junioren/jeugd en de senioren zwemmers (waarvan ook vele ouders). De jongsten gingen op voor de 25 meter schoolslag, rugslag en vrije slag. Vanaf de minioren werd de 50 meter vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag gezwommen.

Tijdens de clubkampioenschappen krijgen de kampioenen per categorie een beker. Dat neemt niet weg dat alle prestaties eer verdienen. Daarom kreeg iedereen een Batavia Swim herinneringsmedaille. Het spetterende einde was toch wel de zeer competitieve familie-estafette van kinderen met hun ouders. De Batavia Swim taart ging naar het winnende team Boer/Uppelschoten.

Overzicht van alle kampioenen

Meiden Jongens
Minioren 1 Emma Lokhorst Minioren 1 Ingmar Etmans
Minioren 2 Bente Lahuis Minioren 2
Minioren 3 Robine Moot Minioren 3 Leo Lokhorst
Minioren 4 Ella Marie Kurzmann Minioren 4 Jasper Stoel
Minioren 5 Arwen van Aggele Minioren 5 Luca Gerringa
Junioren 1 Shania Frederik Junioren 1
Junioren 2 Annelieke Stegink Junioren 2 Thomas Burgmeijer
Jeugd 1 Jeugd 1 Stefan Waalkens
Jeugd 2 Janneke Ruiter Jeugd 2 Martin Ruiter
Senioren Mendy de Rooi Senioren Marco Uppelschoten

Klik hier voor de uitslagen van alle afstanden en hier per zwemmer.

Tijdens de pauze werden ook de oorkondes uitgereikt aan de miniorenzwemmers die vaker de Coopertest hebben gezwommen dit seizoen. Op de oorkonde is de vooruitgang vastgelegd. Superknap gedaan!

Bedankt!

Via deze weg natuurlijk ook dank aan alle trainers, ploegleiders, officials en vrijwilligers! Zonder jullie zijn dit soort leuke wedstrijden niet mogelijk. Voor volgend jaar gaan we ons alvast verdiepen in een berekening van de kampioenen die wat sneller gaat 😉 Ach ja dat hoort ook bij een ‘jonge’ vereniging. We leren niet alleen elke dag maar groeien als vereniging ook elke dag.