Jongste wedstrijdzwemmers Batavia Swim scoren 14 medailles tijdens regionale kampioenschappen

De jongste wedstrijdzwemmers van Batavia Swim hebben afgelopen weekend maar liefst 14 medailles binnengehaald tijdens de regionale kampioenschappen: vijf keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons. Op de medaillespiegel behaalde de Lelystadse club een tweede plek.

Met acht zwemmers deed Batavia Swim mee aan de Gelderse miniorenfinale (tot en met 11 jaar) in Vaassen: Aicha Hamdi, Aleysa Jandroep, Brayden Onstwedder, Dinand Gerritsen, Lucas Bruijn, Milan Metz, Thomas Metz en Yanniek Jager. Alle acht kwamen thuis met minimaal één medaille. Ook zijn er heel veel persoonlijke records gezwommen.

Zaterdag behaalde het estafetteteam met Aicha, Aleysa, Brayden en Dinand direct zilver op de estafette 4x 50 wisselslag. Op zondag sloten Aleysa, Dinand, Thomas en Milan af met de estafette 4 x 50m vrije slag en wisten daar, na een spannende strijd, het goud te pakken.

Yanniek behaalde brons op de 200m vrije slag en op de 100m rugslag en goud op de 200m wisselslag.

Dinand behaalde zilver bij de 100m wisselslag, 50m vlinderslag en 50m rugslag en goud op de 50m schoolslag.

Thomas zwom zich naar brons op de 50m vlinderslag en behaalde 2 gouden medailles op de 50m rugslag en 100m vrije slag.

Aleysa won zilver op de 100m wisselslag.

Milan pakte een bronzen medaille op de 100m vrije slag. Verder moest Milan het als een van de jongste zwemmers opnemen tegen wat oudere zwemmers en wist daar toch een mooie 4e plaats te behalen.

Aicha zwom mooie persoonlijke records, Lucas behaalde een knappe vierde plek op de 200m wisselslag en Brayden wist zich als jongste minioren zwemmer van de club goed staande te houden met flinke persoonlijke records en een mooie vierde plek op de 50m schoolslag.

Batavia Swim estafette team