Junioren-Jeugd-Senioren 2023-2024

Ook voor de Junioren, Jeugd en Senioren zwemmers hebben we voor het komend seizoen een mooi programma samen kunnen stellen. Hieronder zie je de verdeling in de verschillende leeftijdsklassen.

Heren Geboortejaar Dames Geboortejaar
Junioren 1 2012
Junioren 1 2011 Junioren 2 2011
Junioren 2 2010 Junioren 3 2010
Junioren 3 2009 Junioren 4 2009
Junioren 4 2008 Jeugd 1 2008
Jeugd 1 2007 Jeugd 2 2007
Jeugd 2 2006 Dames Sen. 2006
Heren Sen. 2005

Het seizoen voor Junioren 1-2, Jeugd en Senioren bestaat uit 2 gedeelten. Het eerste deel is het korte baan (25 mtr. bad) circuit dat eindigt met Gelderse kampioenschappen in december en het tweede gedeelte het lange bad (50 mtr.) circuit dat eindigt met Gelderse kampioenschappen in juni. We proberen de zwemmers mee te laten zwemmen met het Regionaal en landelijke kampioenschap.


Wedstrijden seizoen 2023-2024

Als je net gestart bent met wedstrijd zwemmen en je hebt de techieken al aardig onder de knie dan kun je deel gaan nemen aan wedstrijden. Je ontvangt via de mail een uitnodiging voor een wedstrijd en dan kun je aangeven of je mee wil doen.op de afstanden waarvoor je bent geselecteerd.

Minioren Circuit
Het klinkt misschien een beetje raar maar als beginnend zwemmer mag je als meisje Junioren 1 mag meedoen aan het Swimkick gedeelte van het miniorencircuit. Dat zijn afstanden van 25m en 50m. Dus hier kun je een uitnodiging voor ontvangen.

Flevomeerkamp
Voor startende zwemmer is er het Flevomeerkamp circuit. Het Flevomeerkamp circuit bestaat uit 4 wedstrijden en bij elke wedstrijd worden medailles uitgereikt. Het zwemprogramma bestaat uit kortere afstanden.

NZC – Nationale ZwemCompetitie
Als Batavia Swim  nemen we deel aan de NZC een serie van 4 wedstrijden waarbij we als club tegen andere verenigingen zwemmen. De gezwommen afstanden worden verrekend naar punten en daar komt een klassement uitvoort. De behaalde punten worden verwerkt in een overzicht. En daaruit zal aan het eind van het seizoen blijken of we, promoveren, degraderen of in dezelfde klasse blijven.

LAC – Lange Afstands Circuit
De naam zegt het al Lange afstanden. Denk hierbij aan 400, 800, 1.500 vrije slag een 400 wisselslag ed. Goed om een keer een paar afstanden mee te pikken om wat duurvermogen op te doen. Hier ook 4 wedstrijden.

Korte baan en lange baan seizoen
Verder richten we ons met de junioren op de Korte baan (25m) en de Lange baan (50m) Regionale en landelijke finales. Om aan deze wedstrijden mee te kunnen doen moeten je zwemtijden voldoen aan limieten. Alle tijden die je zwemt bij wedstrijden tellen mee. En als je zwemtijden voldoen aan de limettijden dan mag je meedoen aan de finales.

Het seizoen van de korte baan loopt van september tot december en het lange baan seizoen loopt van januari tot en met mei/juni.

Verder nemen wij deel aan zgn. recreatieve wedstrijden waar iedereen die wil aan kan deelnemen zoals Sprintwedstrijd en de Midzomer Medaille wedstrijd. Lopende het seizoen komen hier nog wedstrijden bij.