Van 13 tot en met 16 december 2018 waren 5 van onze zwemmers bij het Nederlandse Junioren en jeugd Kampioenschappen korte baan in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Annelieke, Jesse, Lars, Stefan en Thomas mochten zich met de besten van Nederland meten in hun categorie. Van harte gefeliciteerd Annelieke met het behalen van de bronzen medaille op de 50 vrije slag en ook de andere zwemmers met hun mooie prestaties!

• Annelieke Stegink (categorie junioren 3): 50 meter vrije slag 3e plaats in de finale, 100 meter vrije slag en 200 meter vrije slag
  • Jesse Bruines (categorie junioren/jeugd paralympisch): 50 meter vrije slag 6e plaats, 100 meter vrije slag 6e plaats, 200 meter vrije slag 5e plaats, 400 meter vrije slag 5e plaats, 50 meter rugslag . Op alle afstanden een PR!
  • Lars ten Katen (categorie junioren 1): 200 meter rugslag  voor het allereerst op het NJJK en zwom rond zijn inschrijftijd met hele mooie keerpunten naar een 12e plaats.
  • Stefan Waalkens (categorie Jeugd 2): 200 meter rugslag  in PR tijd 9e plaats, 100 meter rugslag in PR tijd 19e plek in de voorrondes
  • Thomas Burgmeijer (categorie junioren 3): 50 meter schoolslag met een PR op de 8e plaats

Kijk hier voor alle uitslagen.

Afgelopen vrijdag blikte Leo Schouwenaar op radio Flevoland vooruit op het NJJK in gesprek met coach/trainer Patrick Uppelschoten.

Dit weekend werd ook het GBK gezwommen, de Gelderse B kampioenschappen korte baan in Zutphen. Hier kwamen Jeroen Hoogers, Mette Etmans, Shania Frederik en Youri Jansen aan de start. Youri wist op de 100 meter vrije slag in een PR tijd de bronzen medaille te pakken en ook de andere zwemmers behaalden mooie resultaten. Goed gedaan zwemmers!

Jeroen: 100 meter vrije slag, 50 meter rugslag en 50 meter vlinderslag alle afstanden een 4e plaats en in PR tijd

Mette : 100 vrije slag 4e plaats en 50 rugslag (dis)

Shania : 7e plek vrije slag, 5e plek 50 vlinderslag, beide PR

Youri (zie foto) : 100 vrije slag 3e plaats, 50 meter vlinder 5e plaats, 50 meter vrije slag 12e plaats, alles PR

Dank aan Patrick Uppelschoten en Inge Jansen die de zwemmers hebben bijgestaan dit weekend!

Dit weekend werd overschaduwd door het verdrietige nieuws van het overlijden van Eddy Ruiter. De vader van onze zwemmers Janneke en Martin kwam vrijdagavond onverwacht om het leven. Eddy was altijd zeer betrokken bij de zwemvereniging en zal door velen van ons gemist worden. We wensen zijn vrouw Pauline, Janneke en Martin heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Bestuur Batavia Swim