Zaterdag 21 en 22 april was  Batavia Swim met 13 zwemmers vertegenwoordigd op een internationaal zwemtoernooi in het Südbad (50 meter zwembad) van Dortmund. In een veld met 315 zwemmers van 32 internationale zwemverenigingen kwamen de zwemmers thuis met 50 (!) medailles. Martin Ruiter werd met zijn puntentotaal zelfs 2e van het toernooi. Batavia Swim werd als vereniging 4e. De medailles (21x goud, 21x zilver, 8x brons) werden opgehaald door Annelieke Stegink, Leo Lokhorst, Jasper Stoel, Thomas Burgmeijer, Martin Ruiter, Nienke van der Klugt, Remi van der Schee, Janneke Ruiter en Lars ten Katen. Natuurlijk hebben ook Liviana Kesimaat, Nynke Jansen, Youri Jansen en Shannon Agricola zich van hun beste kant laten zien. Er werden door alle zwemmers totaal 83 persoonlijke records gezwommen waarvan Nienke van der Klugt de grootste verbetering liet zien op de 200 vrije slag. Ook werden er meerdere limieten gezwommen om mee te kunnen doen aan de regionale en nationale (jeugd) kampioenschappen die in mei en juni volgen. Klik hier voor de wedstrijd uitslag en hier voor de persoonlijke uitslagen.

Op zaterdag startte Jesse Bruines op 3 afstanden bij de Finaleronde van de Para-competitie in Amsterdam en legde met 2 PR’s beslag op twee vierde plaatsen.

 

Op zondag stond het Batavia Swim team in Mijdrecht aan de start voor deel 5 van de Nationale Zwemcompetitie (NZC). Siem Faber pakte met een dik PR een gouden medaille op de 100 mtr. wissel en Andy Luijendijk nam de gouden plak mee naar huis op de 100 mtr rugslag met een PR. Een zilveren medaille was er voor Luca Gerringa op de 50 vlinder en voor Sjoerd Boertien op de 50 vrij. Op de 200 mtr vrije slag was het brons voor Mette Etmans en ook zij zette een nieuw PR neer. Ook Jeroen Hoogers en en Anne-Lin Meiijering scherpte hun tijden op de 200 mtr. vrije slag aan. Er waren persoonlijke records voor Jesse Bruines op de 100 mtr. vrije slag en de 100 mtr rugslag en Lieve Faber deed dat op de 100 vrij en de 50 vlinder. Klik hier de uitslagen.

Natuurlijk ook dank aan de vele vrijwilligers, trainers en officials die het zwemmen voor onze toppers weer mogelijk maken!