Minioren van Batavia Swim uit Lelystad boeken landelijk succes

Vijf minioren van Batavia Swim uit Lelystad boekten afgelopen weekend succes tijdens de Speedo jaargangfinales in zwembad De Vliet in Leiden. De zwemmers behaalden samen maar liefst 4 bronzen en 2 zilveren medailles.

De jaargangfinale is de wedstrijd voor de snelste minioren (zwemmers tot 12 jaar) van Nederland. De 24 beste zwemmers per jaargang (geboortejaar) mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Aleysa Jandroep, Brayden Onstwedder, Dinand Gerritsen, Thomas Metz en Milan Metz wisten zich op nagenoeg alle afstanden te kwalificeren.

Niet eerder stonden er zoveel zwemmers van Batavia Swim aan de start. De minioren van de Lelystadse club meten zich met de zwemmers van beste en bekendste verenigingen van Nederland.

Aleysa behaalde brons op de 100 meter rugslag, Brayden werd na een spannende strijd derde op de 100 meter schoolslag en behaalde brons en Thomas behaalde zijn felbegeerde bronzen medaille op de 100 meter schoolslag.

Milan wist maar liefst drie podiumplaatsen te behalen: zilver op de 100 meter schoolslag, brons op de 100 meter rugslag en met een persoonlijk record van maar liefst 13 seconden werd hij tweede op de 200 meter wisselslag en behaalde ook daar zilver.

Dinand zwom zich op drie afstanden naar de top 10.

Alle vijf Lelystadse zwemmers behaalden vele persoonlijke records.