Minioren 2022-2023

Je mag meedoen met wedstrijdzwemmen vanaf het moment dat je je 6de verjaardag gevierd hebt.
In het schema hieronder zie je verdeling van de verschillende leeftijdscategoriëen voor het komende seizoen.
Voor het grootste aantal wedstrijden wordt de leeftijdscategorie gebaseerd op de leeftijd van zwemmers op 31 december van het zwemseizoen.

Voorbeeld: een meisje uit 2012 is gedurende het zwemseizoen 2022-2023 dus het hele seizoen ingedeeld als 9-jarige, en dus minioren-4.

Jongens Geboortejaar Meisjes Geboortejaar
Minoren 1 2016-2017* Minoren 1 2016-2017*
Minoren 2 2015 Minoren 2 2015
Minioren 3 2014 Minioren 3 2014
Minoren 4 2013 Minoren 4 2013
Minioren 5 2012 Minioren 5 2012
Minioren 6 2011 **

* vanaf de 6e verjaardag kan er worden deelgenomen aan wedstrijden.
** meisjes minioren 6 bestaat niet, meisjes worden een jaar eerder junior dan jongens.

Als je start met wedstrijdzwemmen begin je in de instroomgroep. In deze groep zitten alle zwemmers van 6 tot 11 jaar. Heb je de verschillende zwemslagen onder de knie, dan stroom je door naar je eigen leeftijdscategorie.

 

Wedstrijden seizoen 2022-2023

Als je start met wedstrijdzwemmen dan ga je eerst trainen om de verschillende zwemslagen, keerpunten onder de knie te krijgen en conditie opbouwen om een afstand bij een wedstrijd met goed gevolg te kunnen afronden.

Je ontvangt via de mail uitnodigingen voor wedstrijden. Je mag dan aangeven of je de afstanden waarvoor je bent ingeschreven wil zwemmen. Vrijdags voor de wedstrijd ontvang je de startlijst. Daarop kun je zien in welke serie je start.

 

FLEVOMEERKAMP
Dit seizoen bestaat de Flevomeerkamp uit vijf wedstrijden voor de startende zwemmers. De zwemprogramma’s bestaan uit korte afstanden en er worden medailles uitgereikt. Het is een officiële wedstrijd dus de tijden die je zwemt worden geregistreerd.

MINIOREN CIRCUIT
Het Minioren Circuit bestaat dit jaar uit vier wedstrijden. Het is een officiële KNZB wedstrijd en wordt in het hele land gezwommen. Het zwemprogamma bestaat uit twee onderdelen, de Swimkick voor de startende zwemmers en de meerkamp voor de gevordere zwemmers.

Bij de Swimkick zwemmen zowel jongens als meisjes samen. ook startende meisjes junioren 1 mogen mee doen met de Swimkick.

Zwemmers die deelnemen aan de meerkamp, waarbij je 3 afstanden per wedstrijd zwemt worden ook uitgenodigd voor de regio finales aan het eind van het sezioen.

MINIOREN CLUBMEET
We nemen dit jaar ook deel aan de Minioren Clubmeet. Dit is de wedstrijd waarbij de resultaten van alle zwemmers meetellen voor het resultaat. De zwemtijden worden opgenomen in een rangschikking. Na vier wedstrijden vindt er een finale plaats waarbij tegen andere verenigingen gezwommen wordt.

RECREATIEVE WEDSTRIJDEN
Verder zijn er nog recreatieve wedstrijden waarvoor je een uitnodiging kunt ontvangen, zoals Sprint wedstrijd in Dronten en de Midzomer Medaille wedstrijd.