Met 24 zwemmers verschenen we zaterdag 3 november 2018 aan de start op Urk waar het eerste deel van de Flevomeerkamp gezwommen werd. Voor sommigen de eerste wedstrijd van het seizoen en voor Yanniek zelfs zijn allereerste wedstrijd  dus veel gespannen gezichten bij de start. Er werden vele persoonlijke records gezwommen en we mochten behoorlijk wat medailles ophalen. Goed gedaan allemaal en op naar de volgende wedstrijd!

Yanniek hield het hoofd koel bij zijn 25 meter vrije slag en schoolslag en pakte daar de gouden medaille. In dezelfde series legde Matthijs beslag op de bronzen medaille. Ook Shania, Esmee en Kim mochten medailles op gaan halen bij de uitreiking. Shania zwom een nieuw PR en won de gouden medaille bij de 100 wissel. Esmee pakte in dezelfde serie de bronzen medaille in een nieuw PR en ze pakte de gouden medaille op de 100 vrij. Kim zwom in die serie ook een nieuw PR en legde beslag op het zilver. Goed gedaan meiden!

Natuurlijk bleef het daar niet bi.j Er werden nog veel meer medailles opgehaald en PR’s gezwommen. Zo zwom bij de minioren Leona 2 PR’s op de 50 vrij en schoolslag. Isabel, Quinn en Semanure zwommen ook een PR op de schoolslag. Sofia zwom een PR op de 50 vrij. Voor Luca en Sylvan waren er PR’s op de 50 vrij en de 50 vlinder en voor Arwen op de 50 vrij. Jeroen en Lars zwommen PR’s op de vrije slag en de wisselslag. Bram zette ook een nieuw PR op de wisselslag neer en Shaleesha deed dat op de 50 vrij. Voor Anne-Lin was er een PR op de 100 vrij. Jesse zwom een PR op de 100 vrij en de wisselslag en Keshav deed dat op de 100 wissel.

Op het eind waren we nog succesvol met de estafette teams. Zilveren medailles voor het team met Sylvan, Arwen, Bram en Elina en voor het team met Semanure, Leo, Isabel en Jasper. En in de samengestelde race met een team uit een hogere leeftijdsklasse (!) pakten Shania, Jeroen, Lars en Luca samen de gouden medaille.

In totaal 34 nieuwe PR’s en de grootste verbetering kwam op naam van Sylvan die zijn 50 vlinder verbeterde tot 50,37 sec. een verbetering  met 119% t.o.v. zijn oude records.

Bekijk hier alle persoonlijke uitslagen en hier de uitslagen van de hele wedstrijd.

*** Verslag en foto’s met dank aan Roger van der Klugt #top ***