Zaterdag 6 oktober 2018 was het eerste deel van de Nationale Zwem Competitie. De wedstrijd begon eind van de middag in het LACO bad in Driebergen. Voor een aantal minioren was het extra spannend aangezien ze voor het eerst de 100 meter wisselslag gingen zwemmen. De sfeer onder de zwemmers was goed. Er werd aangemoedigd als er een medezwemmer het water in ging en druk schouderklopjes en knuffels uitgedeeld aan elkaar. Ondertussen zaten de ouders op de tribune ook steeds op het puntje van hun stoel.

En wat werd er goed gezwommen. Heel veel nieuwe pr’s (35)! Noor Broer had de grootste verbetering op haar 25 meter schoolslag (146%). Bij veel afstanden behoorden de Bataviaswim zwemmers tot de top 3 en  op de 50 meter vrij behaalde Bataviaswim bij de jongens, minioren 6, zelfs de snelste drie tijden. Er was door de jongste zwemmers nog extra geoefend op de startduik in de week voor de wedstrijd en deze keer ging het duiken ook goed. Ze waren ontzettend trots. Kijk hier voor de uitslagen per persoon of hier voor de totaaluitslag.

Kortom een gezellige wedstrijd waar goed gezwommen is en waar met trots op terug gekeken mag worden… ook door Noor en Liviana (zie foto).

Verslag met dank aan Annemarieke Kesimaat!