Met 18 minioren, junioren en jeugdzwemmers waren we van 25 tot en met 27 oktober 2019 aanwezig tijdens de Opera Swim Classics in het Duitse Wuppertal.  Annelieke Stegink wist in haar leeftijdscategorie de eerste plek te pakken in de voorrondes op de 50 meter vrije slag. In de junioren finale verbeterde zij haar persoonlijke record op deze afstand en pakte met 26.99 seconde de tweede plek. Daarmee heeft zij in Nederland de snelste tijd in haar leeftijdscategorie van dit seizoen! Lars ten Katen nam de bronzen medaille mee naar huis op de 100 meter rugslag.

De Opera Swim Classics is een driedaags internationaal zwemtoernooi met deelname van 59 zwemverenigingen en ruim 700 (!) wedstrijdzwemmers, dat wordt gezwommen in het zwembad Schwimmoper in Wuppertal. Van Batavia Swim stapten de 18 zwemmers totaal 148 keer op het startblok. En met resultaat want er werden behoorlijk wat persoonlijke records gezwommen. Nienke van der Klugt en Thomas Burgmeijer wisten ook de finales te halen op de 50 meter rugslag. En er werden vele limieten gezwommen om te mogen starten tijdens de Gelderse Kampioenschappen korte baan eind november in Nijmegen.

Van harte met jullie prestaties, Annelieke, Arie, Ava, Anne-Linn, Bram, Kim, Lars, Leo, Lisa, Liviana, Mette, Nienke, Nynke, Shania, Sterre, Sylvan, Thomas en Youri!

Patrick, Karin en Linda, bedankt voor jullie goede ondersteuning.

#wehaverockedtheopera

Alle uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden via https://www.schwimmsportservicenrw.de/opera/results.php .