Trainingsgroepen bij Batavia Swim

 

Bij Batavia Swim worden de zwemmers in 6 groepen verdeeld.  3 Groepen voor de minioren (6-11jaar) en 3 groepen voor de junioren en ouder (12+ bij jongens en 11+ bij meisjes)
De groepsindeling volgt het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen van de KNZB.

 

Miniorengroepen (6-11 jaar)

Instroomgroep: Je hebt je B-diploma gehaald of zwemt op dat nivo. In de instroomgroep leer je de wedstrijdslagen (vlinder, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl). Er is twee keer per week training en er zijn ongeveer 5 wedstrijden in het jaar. Lees hier meer over de instroom groep
Minioren: De zwem slagen ga je perfectioneren en je krijgt meer uithoudingsvermogen. Er is drie keer per week training en er zijn ongeveer 10 wedstrijden in het jaar. Optioneel landtraining in het zwembad voor of na de training.
Minioren Selectie: Je bent een topper aan het worden en mag (misschien) meedoen aan de regionale finales van de kinderen in je leeftijdsgroep. De afstanden tijdens de training zijn langer dan bij de minioren. Er is drie keer per week training en er zijn ongeveer 15 wedstrijden in het jaar. Optioneel landtraining in het zwembad voor of na de training.

Train Groepen

Train B: Je hebt het niveau van de instroomgroep en gaat hier werken aan het perfectioneren van je slagen en uithoudingsvermogen. Je traint ook in de Train B groep, als je wel het niveau hebt van de groep Train A of Train Top maar je nog niet het uithoudingsvermogen of techniek daarvoor hebt. Landtraining vind plaats in het zwembad voor of na de zwemtraining

Als je bijvoorbeeld terugkeer van een blessure of als je gewoon niet zoveel wil of kan trainen dan is dit jouw groep. Er is vier keer per week training en er zijn 10-15 wedstrijden in het jaar. 

Train A: Je haalt limieten voor het regionale kampioenschap of de trainers denken dat je daar een goede kans op maakt. Er is vier keer per week training (6 uur totaal) en er zijn ongeveer 15 wedstrijden in het jaar. Landtraining in het zwembad voor of na de training. Als er open plaatsen zijn bij de landtraining in de sportschool wordt daarvoor uitgenodigd.

Train Top: Je haalt limieten voor het nationale kampioenschap of de trainers denken dat je daar een goede kans op maakt. Er is vier keer per week training (8 uur totaal) verdeeld over water en landtraining in de sportschool. Er zijn ongeveer 10 wedstrijden in het jaar.

Master en trimmers

Voor de Master en Trim zwemmers hebben wij de volgende mogelijkheden om te trainen. Maandagavond 20.00-21.00 uur, dinsdagochtend 06.00-07.00 uur, woensdagavond 20.00-21.00 uur, vrijdagochtend 06.00-07.00 uur en 09.00-10.00 uur, vrijdagavond 20.00-21.00 uur en zaterdagochtend 07:00 -08:00 uur. Heeft u interesse in het Master of trimzwemmen dan kun u dat aangeven op het  aanmeldformulier.