Wie is er verantwoordelijk voor uw kind(eren)

Even een belangrijk stukje waar de verantwoordelijkheid van de zwemclub over uw kind begint en waar deze eindigt.

Trainingen
Uw kind(eren) vallen onder de verantwoordelijkheid van de zwemclub wanneer zij door de poortjes het zwembad betreden tot dat uw kind weer door de poortjes het zwembad verlaat. Trainers gaan een kwartier voor aanvang van de training naar het bad. Als uw kind later arriveert is er geen toezicht totdat uw kind zich bij het bad meldt bij de trainer. Wij raden u aan om, wanneer uw kind door de poortjes gaat, naar de tribune te lopen en daar te blijven totdat uw kind zich bij het bad meld.

Ziek, geblesseerd of geen zin
Een kind wat tijdens de training aangeeft zich niet lekker te voelen, geen zin of een blessure te hebben mag niet zonder begeleiding de training verlaten. Ouders worden gebeld door de trainers (als het telefoonnummer aanwezig is). Ouders worden dan geacht hun kind op te komen halen.

Thuiswedstrijden
Bij Thuiswedstrijden gelden dezelfde voorwaarden als bij trainingen. Wanneer het noodzakelijk is dat uw kind een wedstrijd eerder verlaat dan dat deze afgelopen is. Dan dient u hierover vooraf contact op te nemen met een coach of een trainer.

Uitwedstrijden
Bij uitwedstrijden wordt via de uitnodiging die u ontvangt afgesproken om te verzamelen bij het afspreekpunt. Bij het afspreekpunt wordt gecontroleerd of iedereen aanwezig is. Wanneer u besluit op eigen gelegenheid naar de wedstrijd te rijden geef dat dan van te voren door via een email of via de zwemmers-appgroep.
Kinderen vallen onder de verantwoordelijkheid van de coaches en trainers zo gauw als het zwembad betreden wordt. Aanwijzingen van de coach/trainer moeten ook altijd door de kinderen opgevolgd worden. Wanneer het noodzakelijk is dat uw kind een wedstrijd eerder verlaat dan dat deze afgelopen is. Dan dient u vooraf contact op te nemen met een coach of een trainer.

Als we deze afspraken nakomen wordt voorkomen dat coaches en trainers op zoek moeten naar een kind wat niet meer in het zwembad is en waarvan niemand weet waar het gebleven is. Een niet zo’n prettige manier om een zwemmiddag af te sluiten.