Vele zwemmers kwamen afgelopen zaterdag in actie. In zwembad De Koploper in Lelystad werd de Flevomeerkamp deel 3 gezwommen. De snelste minioren stonden aan de start van de Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen in Arnhem. De junioren en jeugd gingen volle bak tijdens de Limietwedstrijd in het 50 meter zwembad Amerena in Amersfoort. Net als tijdens het internationale toernooi van vorig weekend in het Belgische Seraing werd er vooral gezwommen om limieten te behalen. De limieten zijn de tickets om mee te kunnen doen aan de landelijke jeugd en junioren kampioenschappen (NJJK) of de Regionale Kampioenschappen (GK) lange baan.

Flevomeerkamp deel 3
37 zwemmers, van minioren 1 tot masterzwemmers, kwamen in actie. In totaal werden 52 persoonlijke records gezwommen waarvan de grootste verbetering te zien was bij Quin Prins op de 50 meter rugslag. Hier werd 10 keer de eerste plaats gepakt, 8 keer de 2eplaats en 4 keer de 3eplaats.

Wie heeft er nog leuke foto’s gemaakt? Mail naar communicatie@bataviaswim.nl dan zetten we ze bij het verslag.

Gelderse Minioren Sprint Kampioenschappen
Robine Moot, Jasper Stoel, Luca Gerringa en Leo Lokhorst (zie foto) gingen de strijd aan met de beste minioren van de regio Oost in Arnhem. Waar Robine, Jasper en Luca mooie PR’s zwommen wist Jasper de 2eplaats (50 meter rugslag) en een 3eplaats (50 meter schoolslag) te halen.

Jasper Stoel in de prijzen!

Luca, Robine, Jasper en Leo.

Junioren en jeugd Batavia Swim jagen op limieten voor GK en NJJK
Vorig weekend zwommen de meeste junioren en jeugdleden nog tijdens het internationale toernooi in België. In totaal stonden 423 zwemmers van 40 clubs uit 9 landen aan de start.  Zie ook de grote groepsfoto. Annelieke Stegink wist een knappe 3eplek op de 50 meter vrije slag te veroveren. Dit weekend ging de jacht naar de limieten verder in Amersfoort. Inmiddels zijn er vele persoonlijke records gezwommen én limieten behaald voor het GK in Nijmegen in mei en totaal nu 18 (!) limieten voor het NJJK in Eindhoven in juni 2019.

Annelieke Stegink 3e plaats 50 vrije Seraing

 Overzicht van de behaalde NJJK limieten

  • Jesse Bruines 6 starts
  • Stefan Waalkens 3 starts
  • Annelieke Stegink 4 starts
  • Thomas Burgmeijer 3 starts
  • Lars ten Katen 2 starts