Door in een half uur tijd zoveel mogelijk banen te zwemmen in zwembad De Koploper in Lelystad, hebben de leden van Batavia Swim zaterdagmorgen maar liefst € 3.092,50  opgehaald voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Bij de Lelystadse zwemvereniging staat plezier in het zwemmen voorop voor de zwemmers, trainers, vrijwilligers en ouders. ‘De beelden van de oorlog in Oekraïne en de grote vluchtelingenstroom maken op volwassenen, maar zeker ook op de kinderen enorme indruk’, vertelt Jolanda Jager namens Batavia Swim. ‘We wilden graag wat doen om de mensen in nood te helpen. Wat is er nu mooier om door middel van je sport en hobby geld op te halen voor het goede doel’.

Opa’s, oma’s, vrienden, kennissen, buren en bedrijven werden gevraagd om een bijdrage te leveren voor elke baan die er gezwommen zou worden. Het doel was om in een half uur zoveel mogelijk banen te zwemmen.

Jolanda Jager: ‘Er werd fanatiek gezwommen door jonge en oudere leden. Tot nu toe is er al het fantastische bedrag van 2337 euro opgehaald. Waarschijnlijk wordt dit bedrag nog hoger, want er hebben zich later nog enkele sponsoren gemeld, die ook nog een duit in het zakje willen doen’.
Het volledige bedrag wordt gedoneerd aan GIRO 555.