Wedstrijdzwemmen bij Batavia Swim Lelystad

Wil je wedstrijdzwemmen kom dan naar Batavia Swim de gezelligste zwemclub in Flevoland. Wedstrijdzwemmen is in het kort gezegd niets anders dan zo snel mogelijk een bepaalde afstand door het water af te leggen. Dat zwemmen mag je doen in vier vastgestelde zwemslagen. We onderscheiden de schoolslag, de rugslag, de vlinderslag en de vrije slag. Elke slag heeft zijn/haar specifieke kenmerken en de slag moet ook zo uitgevoerd worden. Zwemmen is een technische sport en goed voor lichaam en geest. Zwemmen is een individuele sport maar je maakt deel uit van een team. Met het team neem je deel aan verschillende competites en wedstrijden. Je kunt individuele medailles winnen maar als team ook kampioen worden van een competitie.

De zwemwedstrijden

Als je na een periode de instroomgroep hebt verlaten en de basis van de vier zwemslagen kent ga je je eerste wedstrijd zwemmen. Voor een wedstrijd word je uitgenodigd door de “inschrijver”. Iedere zwemmer die meedoet aan de wedstrijd krijgt een uitnodiging. In die uitnodiging staat waar welke afstanden je gaat zwemmen en waar de wedstrijd gezwommen gaat worden. Dit kan zowel in Lelystad in de Koploper zijn als in een andere plaats. Als er een uitwedstrijd plaatsvind wordt het vervoer onderling geregeld. 

Bij de wedstrijd krijg je instructie van de ploegleider. Zij/hij vertelt je wanneer je bij welke baan moet gaan staan. Als je aan de beurt bent geeft de scheidsrechter het signaal dat je op het startblok moet gaan staan. Na het “op uw plaatsen, klaar af!” duik je in het water en zwemt zo snel mogelijk de afstand in de juiste zwemslag. De tijd die je zwemt wordt door een official opgenomen en wordt later doorgestuurd naar de KNZB. Je gezwommen tijd kun je later terug vinden op swimtimes.nl